Vitavia Garden Uranus 11500 polykarbonátový skleník – recenzia

Priestranný skleník britského výrobcu Brett Martin je vhodný pre záhradkárov, ktorí majú vyššie priestorové nároky. Konštrukcia umožňuje variabilné zasklenie 3 mm čírym kaleným sklom alebo 4 či 6 mm polykarbonátovými panelmi. Celá konštrukcia je z eloxovaného hliníka okrem základne, ktorá je z pozinkovanej ocele.

Publikované: 19.07.2022
Aktualizované: 18.11.2022
Obsah článku:

Vitavia Garden Uranus 11500

Polykarbonátový skleník so sedlovou strechou a hliníkovou konštrukciou, plocha 11,44 m2, strešné vetracie okno

Pozrieť najlepšiu ponuku

Kvalitné upevnenie presklenia

Polykarbonátové či sklenené profily sú do hliníkovej konštrukcie upevňované oceľovými sponami, vďaka ktorými sú stabilne na svojom mieste. Polykarbonátové profily majú hrúbku 4 mm. Ide o dvojstenný polykarbonát, ktorý je jednostranne ošetrený aj voči UV žiareniu, vďaka čomu je zvýšená jeho životnosť. Za príplatok je možné nechať si dodať až 6 mm hrubé panely. Na presklenie dáva výrobca záruku 10 rokov. Všetky panely sú vopred narezané a precízne zabalené. Kvalitné profily z eloxovaného hliníku majú hrúbku 1,2 mm, čo je oproti konkurencii taktiež výhoda a znak kvalitného spracovania. Na konštrukcia je záruka až 15 rokov.

Kotvenie je možné za pomoci betónového základu a ukotvenia za pomoci kotviacich pätiek. Konštrukcia je dodávaná so strešným oknom s manuálnym otváraním. Dokúpiť je možné automatický otvárač a viacero praktického príslušenstva.

Priestranný skleník pre pravých záhradkárov

Vďaka svojim rozmerom je skleník veľmi priestranný. Celkový výmera plochy pre výsadbu je až 11,44 m2. Na šírku má skleník 2,57 m a na dĺžku až 4,45 m. Krčiť sa v ňom nebudú musieť ani vyššie postavy, pretože vďaka sedlovej strecha je výška hrebeňa až 2,57 m. Bočné steny majú výšku 151 cm. Veľmi sa nám páči z praktického hľadiska zmýšľanie výrobcu, ktorý v rámci konštrukcie dodáva posuvné dvojkrídlové dvere. Nie je tak potrebné inštalovať pánty, ale v balení nájdete koľajnicu, po ktorej je možné dvere odsúvať. Dvere skleníka Uranus majú výšku 191 cm a šírku 122 cm.

Vitavia Garden Uranus 11500 recenzia

Vzhľadom na rozmery je potrebné rátať s náročnejšou montážou. Tá trvá dlhšie a ideálne je, ak sú na to minimálne dvaja. Chválime však precízne balenie a fakt, že polykarbonátové diely sú narezané a pripravené na osadenie.

Skúsenosti s Vitavia Garden Uranus 11500

Z hľadiska recenzií a skúseností zákazníkov prevládajú len pozitívne názory. Predovšetkým treba rátať, že ide o nákladnejšiu investíciu. Nielen vzhľadom na rozmery, ale takisto, čo sa týka kvality spracovania. Profily konštrukcie sú hrubé, čo je zárukou vysokej stability. Samotné polykarbonátové profily nie sú také náchylné na poškodenie vzhľadom na 4 mm hrúbku. Pozitívne spotrebitelia hodnotia aj návod. Náročnosť stavby je o niečo vyššia. Páčia sa nám posuvné dvere skleníka a jeho celkové rozmery. Súčasťou je strešné okno. Dokúpiť je možné množstvo príslušenstva. Ak by vám predsa postačovala polovičná výmera, odporúčame skleník Palram Multiline 6x12, ktorý má taktiež kvalitné 4 mm dvojstenné polykarbonátové panely.

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Priestrannosť skleníka
Odolná konštrukcia a zasklenie
Posuvné dvere

Negatíva

Vyššia obstarávacia cena
Náročnejšia montáž

Tvar: skleník so sedlovou strechou ● Materiál konštrukcie: hliník – 1,2 mm + pozinkovaná oceľ ● Materiál zasklenia: polykarbonát – 4/6 mm ● Plocha: 11,44 m2 ● Šírka: 2,57 m ● Dĺžka: 4,45 m ● Výška: 2,46 m ● Hmotnosť: 104,5 kg ● Vetranie: strešné okno

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(80.2%)