Tefal FW501815 teplovzdušná fritéza – recenzia

Fritéza, ktorá dokáže uspokojiť aj náročnejších používateľov. Kapacita 11 litrov dovoľuje pripravovať až tri rozdielne pokrmy súčasne. Potešia automatické programy, časovač a bohaté príslušenstvo v základnom balení. Výhodou je jednoduché ovládanie či predĺžená 15-ročná záruka. Za mínusy považujeme vyššiu obstarávaciu cenu či veľmi slabý návod v balení.

Publikované: 29.06.2022
Aktualizované: 26.08.2022
Obsah článku:

Tefal FW501815

11-litrový fritovací kôš, príkon 2 050 W, nastavenie teploty od 45 °C do 200 °C, časovač, 8 prednastavených režimov

Pozrieť najlepšiu ponuku

Výhody produktu

Výrobca sa snažil čo najviac uľahčiť prípravu rôznych pokrmov a to s použitím minimálneho množstva tuku. Po našom teste môžeme potvrdiť, že sa mu to podarilo. Fritéza má dostatočný výkon 2 050 W a skvelú kapacitu až 11 litrov. Ocenia ju preto aj väčšie rodiny. Naraz je možné pripravovať až tri rôzne pokrmy. Na svoje si teda príde každý.

Oceňujeme smart funkcie, pretože fritéza disponuje 8 automatickými programami. Z nich je možné jednoducho si vybrať ten, ktorý sa práve najviac hodí. Okrem toho je tu 9 automatických funkcií a časovač, ktorý je možné nastaviť na 60 minút. V režime sušenia je časovač dostupný dokonca až na 24 hodín.

Tefal FW 501815 recenzia

S fritézou sa veľmi dobre pracuje a vďaka súprave mriežok sme mali možnosť pripraviť si tri rozdielne pokrmy súčasne. Vyzdvihujeme úsporný chod i nenáročnú údržbu vďaka tomu, že jednotlivé diely je možné vložiť do umývačky riadu. Teplotný rozsah tejto fritézy je od 45 do 200 °C.

Produkt sa nedal zahanbiť ani čo sa týka doplnkov. V balení sme našli dve mriežky, fritovací kôš, odkvapkávaciu tácku, rošt na kurča, mriežku s rukoväťou a grilovací podstavec s odnímateľnou rukoväťou. Za zmienku stojí digitálny LCD displej či priehľadné veko, cez ktoré sme mohli jedlo kedykoľvek vizuálne skontrolovať. Plusom je aj 15-ročná predĺžená záruka.

Nevýhody produktu

S fritézou sa nám pracovalo veľmi dobre, no ocenili by sme, keby je prívodový kábel o niečo dlhší. Manuál v balení bol veľmi stručný, neskúseným používateľom to môže spočiatku spôsobovať menšie problémy. Škoda, že výrobca nepribalil žiadne recepty, tie sú dostupné len online a dostali sme sa k nim po naskenovaní QR kódu. Mnohé časti fritézy je možné umývať v umývačke riadu, ale rošty sa musia umývať ručne, ich umývanie je preto o niečo náročnejšie. S výsledkami fritézy sme však boli spokojní. Niekoho môže od nákupu odradiť vyššia obstarávacia cena.

Teplovzdušná fritéza Tefal FW 501815

Parametre

Výkon2 050 W
Kapacita6 porcií
Ovládaniedigitálne
Počet programov8
Regulácia teplotyáno
Teplotaod 45 do 200 °C
Časovačáno
Displejáno
Fritovací kôš11 l
Nepriľnavá vrstvaáno
Umývanie v umývačke riaduáno
Rozmery32 x 37 x 31 cm

Skúsenosti s Tefal FW501815

Spotrebitelia ocenili na fritéze rýchlosť prípravy jedla, šetrenie času a energie, úsporu miesta aj možnosť prípravy viacerých pokrmov naraz. Vyzdvihli jednoduché ovládanie a široké možnosti využitia od pečenia toastov, zapekania rožkov až po pečenie mäsa, zeleniny, hranolčekov alebo zohrievanie už pripravených jedál. Za plusy označili tiež ľahkú údržbu, tichý chod, neobťažujúcu zvukovú signalizáciu či recepty v aplikácii.

Recenzie a skúsenosti s teplovzdušnou fritézou Tefal FW 501815
Zdroj: Heureka.sk

Prekážalo im, že fritéza je dostupná len v čiernej farbe a že ručné umývanie roštov je náročnejšie. Kritika sa zniesla aj na prívodový kábel, ktorý je podľa niektorých spotrebiteľov príliš krátky. Mínus si prístroj vyslúžil za fakt, že recepty sú dostupné len v mobilnej aplikácii a niekomu prekážalo takisto vysúvanie odkvapkávacej misky. Za nevýhody označili málo podrobný návod a menej výrazné piktogramy.

Recenzie a skúsenosti s teplovzdušnou fritézou Tefal FW 501815 na Mall
Zdroj: Mall.sk

Alternatívy

Tefal FW 501815 ponúka veľkorysú kapacitu 11 litrov a umožňuje pripraviť až tri pokrmy súčasne. Od nákupu môže odradiť vyššia cena, ak teda hľadáte niečo lacnejšie, vhodnou voľbou môže byť napríklad fritéza Silvercrest SHFD 2150 A1, ktorá má síce polovičný objem, ale poteší šikovnými funkciami. Dobrú kapacitu (9 litrov) ponúka napr. Klarstein VitAir alebo Tristar FR-6964 s desiatimi litrami. Mínusom fritézy Tefal je nedostatočný návod v balení, no to je problémom viacerých fritéz. Slušný výkon aj kapacitu ponúka napríklad Tesla AirCook Q60 XL.

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Veľká kapacita až 11 litrov
Prednastavené automatické programy
Bohaté príslušenstvo v balení
Možnosť prípravy troch jedál súčasne
24-hodinový časovač v režime sušenia
Predĺžená 15-ročná záruka

Negatíva

Vyššia obstarávacia cena
Nedostatočný návod v balení

Výkon: 2 050 W ● Časovač: áno ● Počet programov: 8 ● Fritovací kôš: 11 l ● Teplota: 45 – 200 °C

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(82.2%)