Extol Craft 416125 elektrický krovinorez – recenzia

Elektrický krovinorez Extol Craft 416125 za skutočne prijateľnú cenu svojím výkonom prekoná i drahšie modely. Je výborným pomocníkom na rýchle pokosenie menších trávnatých plôch a taktiež priestorov medzi záhonmi, v blízkosti stien i obrubníkov a v tesnej blízkosti stromov či okrasných kríkov. Je dĺžkovo nastaviteľný, má široký záber a je určený na použitie 1,6 mm struny, ktorá si poradí aj s trošku hrubšími rastlinami.

Publikované: 27.05.2021
Aktualizované: 31.01.2022
Obsah článku:

Extol Craft 416125

Elektrický, strunový, príkon 550 W, priemer struny 1,6 mm, hmotnosť 2,2 kg, dĺžkovo nastaviteľný hriadeľ, distančné koliesko.

Pozrieť najlepšiu ponuku

Extol Craft 416125 je veľmi šikovný a ľahký elektrický krovinorez, ktorý vyniká pomerom medzi obstarávacou cenou, výkonom a praktickými vlastnosťami. Elektrický motor má príkon 550 W a dosahuje až 10 000 ot./min., v čom tento kúsok predbehol aj ďalší, podstatne drahší krovinorez v našom teste, ktorým je Stihl FSE 60.

Široký záber

Extol Craft je určený na použitie so strunou s priemerom 1,6 mm a má celkom široký záber, ktorý predstavuje 30 cm. Každý, kto už kosil s podobným náradím, vie, že i minimálny rozdiel v priemere použitej struny dokáže urobiť veľké rozdiely. Tento krovinorez si hravo poradí s klasickou trávou, ale taktiež „burinou“ s trochu hrubšími stonkami. Pokosiť s ním pokosíte aj nie úplne „dospelú“ žihľavu, pri takomto použití však musíte počítať s rýchlejším opotrebovaním struny.

Extol Craft 416125 recenzia

Chýba automatické odvíjanie struny

Tu sa zároveň dostávame k najväčšej, ale i jedinej nedokonalosti tohto modelu, ktorou je absencia funkcie automatického odvíjania struny. Ak sa opotrebuje, alebo sa vám ju podarí odseknúť, budete sa musieť trošku potrápiť s jej manuálnym „vytiahnutím“ zo žacej hlavy. Riziko náhodného odseknutia struny pri kosení jemnejších porastov je však málo pravdepodobné, keďže Extol Craft disponuje niekoľkými „anti-presekávacími“ vlastnosťami. Jednou z nich je dištančné koliesko, ktoré slúži na udržanie dostatočného odstupu medzi strunou a rôznymi tvrdými predmetmi, ako sú kmene stromov, obrubníky, steny, múriky atď.

Nastaviteľný teleskopický hriadeľ

Z praktických vlastností oceňujeme dĺžkovo nastaviteľný teleskopický hriadeľ, ktorý môžete skrátiť alebo predĺžiť o 20 cmMadlo v tvare písmena T s celkom príjemnou povrchovou úpravou je polohovateľné, no a s nastavením uhla sa môžete pohrať aj na samotnej hlave motora. Táto drobnosť vám uľahčí prácu pri kosení pozdĺž ciest či okrajov záhonov. Veľmi šikovnou drobnosťou je taktiež háčik na odľahčenie ťahu elektrického kábla.

Elektrický krovinorez Extol Craft 416125 napájanie

Skúsenosti s Extol Craft 416125

Na krovinoreze Extol Craft 416125 sa používateľom páči pomer cena/výkon, hmotnosť, 2,2 kg nie je vskutku veľa, a jednoduchosť ovládania. Tento model je tak vhodný aj pre ženy. Chýba automatické odvíjanie struny a páka je kratšia, rukoväť je blízko pri madle.

Recenzie a skúsenosti s elektrickým krovinorezom Extol Craft 416125
Zdroj: Heureka.sk

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Dobrý pomer medzi cenou a výkonom
Vysoký príkon/výkon
Nastaviteľný hriadeľ, madlo aj hlava motora

Negatíva

Bez automatického odvíjania struny

Typ = elektrický/strunový ● Príkon = 550 W, ot./min. = 10 000 ● Šírka záberu = 30 cm ● Max. priemer struny = 1,6 mm ● Hmotnosť = 2,2 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(81.6%)