G21 Tower 6390489 elektrický lapač hmyzu – recenzia

Český výrobca G21 na trhu boduje aj s technologicky prepracovaným elektrickým lapačom hmyzu s UV lampou a špeciálnym sacím mechanizmom, ktorý hmyz eliminuje a usmrtí. Dizajnové prevedenie je veľmi vydarené. Hoci ide o cenovo drahší model, disponuje vysokým výkonom a obrovským dosahom.

Publikované: 24.02.2022
Aktualizované: 17.05.2022
Obsah článku:

G21 Tower 6390489

Elektrický UV lapač hmyzu so saním pokryje priestor s rozlohou do 300 m2, výkon 40 W, odolnosť IPX4

Pozrieť najlepšiu ponuku

Na rozdiel od väčšiny elektrických lapačov, G21 Tower využíva špecifickú technológiu lapania hmyzu. Základ je takisto tvorený výkonnou UV-A lampou v tvare trubice s výkonným reflektorom, ktorý žiarenie smeruje do okolia. Vzhľadom na to, že má lapač hmyzu tvar lampáša, má kruhový záber, a to až v dosahu 300 m2. Špecifickom je však sacia technológia, ktorou zariadenie disponuje. Lietajúci hmyz vnikne do tela prístroja, vďaka ultrafialovému žiareniu a následne je vtiahnutý sacím vetrákom do zbernej nádoby, kde uhynie. Nádobu je možné jednoducho vyprázdniť. Chod je veľmi tichý a samotná likvidácia neprebieha za pomoci elektrického výboja. Príkon zariadenia je vyšší – 40 W.

Dizajn a kvalita prevedenia

Lampášový tvar je určený primárne na zavesenie, no takisto nie je problém, ak je lapač hmyzu umiestnený na rovnej ploche. Spodná časť je tvorená transparentnou nádobou na zachytený hmyz a má rovný povrch, takže môže byť umiestnený aj stojato. Výška lapača hmyzu je takmer 60 cm, nejde teda o žiadne malé zariadenie. Celková hmotnosť je 3,7 kg. Vhodný je do interiéru, ale predovšetkým von na terasy, balkóny, záhrady či do altánkov. Použité sú kvalitné materiály a takisto je zvýšená aj odolnosť konštrukcie IPX4.

G21 Tower 6390489 recenzia

Skúsenosti s G21 Tower 6390489

Okrem vyššej ceny nemožno hľadať žiadne iné negatíva. Kvalita prevedenia je nadštandardná. Výkon a samotný sací mechanizmus sú najsilnejšími stránkami zariadenia. Takisto je veľmi potešujúce, že má konštrukcia zvýšenú odolnosť IPX4 proti striekajúcej vode. Z pohľadu spotrebiteľov je určite najviac vyzdvihovaný samotný účinok lapača hmyzu. Prejav je tichý a bez použitia akýchkoľvek chemikálií. Lietajúci hmyz je nalákaný za pomoci UV-A ultrafialového svetla. Efektivitou môže konkurovať aj najlepším modelom, ako G21 GT-40. Vyššia spotreba 40 W by nemala odradiť a ak máte s lietajúcim hmyzom naozaj problém, toto je naozaj účinné a navyše aj estetické riešenie. Elektrický lapač hmyzu so saním je vhodný do exteriérov i interiérov.

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Unikátna sacia technológia
Výkon
Účinnosť a veľký dosah

Negatíva

Vyššia cena

Typ: elektrický UV lapač hmyzu so saním ● Maximálny výkon: 40 W ● Pokrytie priestoru: 300 m2 ● Odolnosť: IPX4 ● Hmotnosť: 3,7 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(80.4%)