ETA Gratus Max 0028 90061 kuchynský robot – recenzia

Kvalitný a výkonný kuchynský robot s bohatým príslušenstvom. ETA zvládne miešať, miesiť, strúhať, krájať, mlieť mäso a mnoho iného. Nechýba pulzný spínač a o efektívny výsledok sa stará planetárny systém miešania. Medzi príslušenstvom je tiež sklenený mixér pre prípravu drinkov alebo chutného smoothie.

Publikované: 08.04.2021
Aktualizované: 06.10.2022
Obsah článku:

ETA Gratus Max 0028 90061

1 200 W, regulácia 8 rýchlostí, planetárny systém miešania, nerezová nádoba s objemom 5,5 litra, bohaté príslušenstvo.

Pozrieť najlepšiu ponuku

Ak sa vám do kuchyne žiada kvalitný a praktický multifunkčný robot, ETA Gratus MAX tretej generácie túto rolu bude zastávať solídne. Víťazom nášho testu sa nestal náhodou. Okrem desiatok pozitívnych referencií od spotrebiteľov, ponúkne aj veľké množstvo praktických funkcií, ktorých výsledná kvalita je na veľmi vysokej úrovni. Srdcom kuchynského robota je elektromotor s výkonom 1 200 W a reguláciou 8 rýchlostí. Problém mu nerobia ani husté chlebové cestá. Ak nutne potrebujete výkon, oceníte aj pulzný spínač, ktorým je kuchynský robot ETA vybavený.

Planetárne miešanie

O dokonalé spracovanie surovín sa stará planetárny systém miešania. Vďaka plynulej regulácii otáčok je tento systém veľmi efektívny a rýchly. Miešanie a šľahanie v testoch ETA zvládla s vysoko pozitívnym hodnotením. Nekonala sa ani nočná mora pri miesení cesta, kvalitné nerezové metličky či hnetací hák nezanechávali suroviny po stenách nerezovej misy a výsledok bol vždy podľa očakávania. Hlavným príslušenstvom je nerezová nádoba s objemom 5,5 litra (na 2,5 kg cesta), priehľadným krytom s prierezom pre dosýpanie – dolievanie surovín. Kuchynský robot ETA aj vzhľadom a materiálmi pôsobí veľmi kvalitne. Takisto oceňujeme, že pri hnetení cesta robot netancuje na kuchynskej linke – vybavený je gumenými nožičkami, ktoré ho držia stabilne na mieste. Solídna kvalita materiálov sa odrazila aj na hmotnosti robota, ETA váži vyše 13 kg. Prevedenie je celokovové a aj plastové časti nepôsobia vôbec lacno, možno až na samotný kryt misy.

ETA Gratus Max 0028 90061 recenzia

Nadstavce na šľahanie, klobásy i kebbe

bohatým príslušenstvom v kuchyni toho naozaj zvládnete dosť. Vďaka sklenenej mixovacej nádobe s objemom 1,4 litra si pripravíte chutný drink, krémovú polievku alebo smoothie. Vo výbave dostanete okrem hnetacieho háku aj šľahaciu, miešaciu a flexi metličku. Špecifikom je nadstavec na tvorbu mäsových guľôčok Kebbe. Výmena je veľmi jednoduchá, horná časť s pohonom je vyklápateľná a nadstavce sa ľahko vymieňajú, uvoľnením aretačnej poistky. Využiť môžete aj mlynček na mäso so 4 hrúbkami mletia. Nadstavec na plnenie údenín je v rámci príslušenstva tiež. Väčšinu príslušenstva vrátane nadstavcov je možné umývať v umývačke riadu. Motor pred prehriatím chráni tepelná poistka. Bonusom je tiež, že dostanete knihu receptov – Šéfkuchár robot. ETA Gratus MAX III. 0028 90061 si poradí s liatym i tuhým cestom. Dokúpiť možno i ďalšie príslušenstvo.

Skúsenosti s ETA Gratus Max 0028 90061

Kuchynský robot ETA Gratus Max 0028 90061 je podľa používateľov kvalitný produkt za výbornú cenu. Ľahko sa s ním pracuje, má tichý chod, silný motor sa postará o rýchle spracovanie cesta. Plusom je taktiež bohaté príslušenstvo a podľa viacerých používateľov aj kvalitné prevedenie.

Spotrebiteľom chýba možnosť umývania misy v umývačke, drahšie doplnkové príslušenstvo, ale celkovo sa im možnosť dokupovania príslušenstva páči. Strúhanie nie je dokonalé.

Recenzie a skúsenosti s kuchynským robotom ETA Gratus Max 0028 90061
Zdroj: Heureka.sk

Recenzie a skúsenosti s kuchynským robotom ETA Gratus Max 0028 90061 na Alze
Zdroj: Alza.sk

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Výkon motora
Bohaté príslušenstvo
Kvalita spracovania

Negatíva

Horšia efektivita strúhania

Príkon elektromotora: 1 200 W ● Počet rýchlostí: 8 ● Objem hlavnej nádoby: 5,5 l ● Hlavné funkcie: šľahanie, miesenie, miešanie, strúhanie, krájanie, mixér, mletie mäsa, plnenie údenín ● Hmotnosť: 13,2 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(82.2%)