ETA Lenny 2166 90000 hriankovač – recenzia

Elegantne a výnimočne tvarovaný hriankovač ETA patrí do nižšej cenovej hladiny, čo sa mierne odzrkadľuje aj na výkone a kvalite pečenia hrianok. Od takýchto spotrebičov netreba očakávať žiadne zázraky a nadmerné výkony, pretože koniec koncov primárne slúžia na rýchlu prípravu chrumkavého pečiva, a to aj takýto lacný hriankovač dokáže naplniť.

Publikované: 28.04.2023
Aktualizované: 12.06.2023
Obsah článku:

ETA Lenny 2166 90000

Príkon 800 W, 2 otvory, regulácia teploty v 7 stupňoch, ozmrazovanie, opätovný ohrev, automatické vysunutie hrianky, tlačidlo STOP

Pozrieť najlepšiu ponuku

Zastaralé ovládanie a nižší príkon

Nerezový hriankovač ETA je klasicky vybavený dvomi otvormi na hrianky a disponuje rovnakým príkonom ako model Bosch TAT7407, a to 800 wattov so 7 stupňami regulácie teploty. Nejde práve o veľmi závratné číslo, no na každodenné prepečenie hrianok si spotrebiteľ vystačí aj s takouto výkonnostnou úrovňou. Na rozdiel od iných hriankovačov z nášho testu, ktoré majú otočný regulátor teploty (Bosch TAT7407Philips HD 2516/90 či Sencor STS 2607BK), alebo naopak posuvný (KitchenAid Artisan 5KMT2204), hriankovač ETA ako keby trochu zaostal v minulosti, a aj napriek tomu, že je jeho regulátor otočný, jeho ovládanie je zároveň spojené s nastavovaním ostatných funkcií, ako je rozmrazovanie či ohrev. Čiže jeden ovládač nastavuje rozličné funkcie.

ETA Lenny 2166 90000 recenzia

Skúsenosti s ETA Lenny 2166 90000

Aj napriek tomu, že ide o lacnejší model, hriankovač ETA potvrdzuje kvality populárnej značky kuchynských spotrebičov s dlhovekou tradíciou. Ani nízky príkon nezabráni tomu, aby spotrebitelia tento hriankovač považovali za špičkový výrobok, pričom tomuto názoru nenahráva len pekný a minimalistický dizajn pasujúci do akokoľvek ladenej kuchyne, ale aj držiak na ohrev väčšieho pečiva či ľahká údržba vďaka dostupnej miske na omrvinky. Pozor si treba dávať na nerovnomernosť prepečenia hrianok. Hlavne v súvislosti s klasickými rozdielmi v prvej a druhej várke. To znamená, že mnohokrát dochádza k dobrému prepečeniu prvých hrianok, avšak druhý pár toastov na rovnakom stupni opekania už nadobúda známky spálenia. Má to na svedomí hlavne nekvalitný mechanizmus ohrevu samotného spotrebiča, resp. chýbajúci systém predhriatia hriankovača.

Recenzie a skúsenosti s hriankovačom ETA Lenny 2166 90000
Zdroj: Heureka.sk

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Špičkový výrobok
Príjemný a minimalistický dizajn
Dobre skladovateľný

Negatíva

Nerovnomerné prepečenie jednotlivých várok hrianok

Počet otvorov: 2 ● Príkon: 800 W ● Počet stupňov regulácie teploty: 7 ● Materiál: nerezová oceľ ● Farebné prevedenie: čierne ● Zásuvka na omrvinky: áno ● Nadstavec na väčšie pečivo: áno ● Funkcie: rozmrazovanie, opätovný ohrev, automatické vysunutie hrianky, tlačidlo STOP ● Dĺžka kábla: neuvedená ● Hmotnosť: 1,38 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(81.6%)