ETA Supersonic 1231 90000 tyčový vysávač – recenzia

Jednoduchý tyčový vysávač, ktorý je možné používať aj ako ručný. Poteší bohatým príslušenstvom v základnom balení a integrovanými LED svetlami na hubici. Používateľov poteší nízka hmotnosť i ľahká manipulácia. Sklamaním je priemerná výdrž batérie, nepraktický držiak na stenu aj malá nádoba na prach, ktorá má objem len 0,45 litra. Sací výkon je priemerný a vysávač sa hodí na rýchle a priebežné upratovanie. Cena je prijateľná.

Publikované: 27.09.2022
Aktualizované: 02.02.2023
Obsah článku:

ETA Supersonic 1231 90000

Tyčový vysávač s 21,6 V Li-Ion akumulátorom, objem nádoby 0,45 litra, HEPA filter, doba prevádzky 40 min.

Pozrieť najlepšiu ponuku

Výhody produktu

Oceňujeme variabilitu používania tohto vysávača. Tyčová verzia s rotačnou turbokefou sa hodí na čistenie väčších plôch. Odnímateľná ručná jednotka sa zas hodí na ťažko dostupné miesta. Využili sme ju aj pri vysávaní auta. Nechýba rozličné príslušenstvo, ktoré sa dá použiť napríklad na vysávanie pavučín alebo údržbu čalúnenia. Vyzdvihujeme veľký uhol sklonu, vďaka ktorému sa dá ľahko dostať aj pod vyvýšený nábytok.

ETA Supersonic 1231 90000 recenzia

Ako plus vnímame integrované LED diódy, ktoré vedia osvetliť tmavšie miesta a kúty. Pri upratovaní sme mali k dispozícii dve úrovne sacieho výkonu. Pri oboch úrovniach je vysávač tichý. Manipuluje sa s ním pohodlne, pretože má ergonomickú rukoväť a nízku hmotnosť. Navyše disponuje spínačom nepretržitej prevádzky.

Vo vnútri je kvalitný HEPA filter a vďaka bezvreckovému prevedeniu je údržba naozaj jednoduchá. Nádobu na prach stačí vyprázdniť, prípadne utrieť vlhkou handričkou a opäť je pripravená na ďalšie upratovanie. V balení sme našli štrbinovú hubicurotačnú turbokefu, ktorá sa hodí na koberce, jemnú kefku na prach a pavučiny aj vankúšikovú hubicu, ktorá je ideálna na čalúnenie. Príslušenstvo je bohaté a hanbiť by sa zaň nemuseli ani drahšie modely.

Nevýhody produktu

Sklamala nás výdrž batérie, hoci výrobca uvádza, že vysávač by mal vydržať 40 minút, v praxi to bolo o niečo menej. Mínusom je aj malá nádoba na prach, tá má objem len 0,45 litra. Z tyčových vysávačov, ktoré sme mali možnosť testovať, má práve tento najmenší objem. Výrobca dodáva k produktu aj plastový držiak na stenu, do ktorého sa dá vysávač odložiť. Tento držiak sa nám zdá nepraktický a menej kvalitne spracovaný. Lepšie je vysávač niekde oprieť. Sací výkon tiež nie je najlepší, no ani najhorší. Na bežnú údržbu postačí.

ETA Supersonic 1231 90000 príslušenstvo

Parametre

Typ vysávačatyčový
Hmotnosť2,2 kg
Hlučnosť79 dB
FilterHEPA
Objem nádoby0,45 l
Vysávaniesuché
Prevedeniebezvreckové
Napájanieakumulátorové
Doba nabíjania4 hodín
Akumulátor21,6 V Li-Ion
Doba prevádzky40 minút

Skúsenosti s ETA Supersonic 1231 90000

Vysávač sa teší obľube, používatelia ocenili nízku váhu, zabudované svetlo, super filtre aj dobrú cenu. Páči sa im tichý chod, pekný dizajn, ohybný kĺb a taktiež možnosť urobiť z neho ručný vysávač. Prekáža im slabší výkon. Spotrebitelia uviedli, že na hladkom povrchu je nutné prejsť viackrát za sebou jedno miesto. Kritika padla aj na malú nádobu na prach a tí, ktorí vysávač používajú dlhšie, uviedli, že po roku sa rapídne znížil výkon a zdvihla sa hlučnosť. Mínus dostal tiež za držiak na stenu, ktorý je podľa mnohých nepraktický. Ako plus vnímanú jednoduché ovládanie aj čistenie.

Recenzie a skúsenosti s tyčovým vysávačom ETA Supersonic 1231 90000
Zdroj: Heureka.sk

Recenzie a skúsenosti s tyčovým vysávačom ETA Supersonic 1231 90000
Zdroj: Alza.sk

Alternatívy

Vysávač ETA Supersonic 1231 90000 má nízku hmotnosť a ľahko sa s ním manipuluje. Výrobca k nemu dáva nepraktický držiak a mínusom je aj malá nádoba na prach. Ešte menšiu nádobu má Makita DCL 182 Z, avšak tento prístroj je lacnejší. Ak hľadáte vysávač, ktorý nie je nutné tak často vysýpať, odporúčame napríklad Xiaomi Mi G10. Tento produkt má navyše 12-cyklónovú filtráciu a integrovaný farebný displej. Vhodnou alternatívou môže byť aj Klarstein Clean Butler 4G. Vysávač má nádobu s objemom 0,8 litra, čo je medzi tyčovými modelmi veľmi slušné. Poobzerať sa môžete aj po iných produktoch ETA, za zmienku stojí napríklad ETA 3449 90000 Moneto, prípadne ETA Moneto Aqua Plus 4449 90010, ktorý je vhodný na suché i mokré vysávanie.

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Nízka hmotnosť a ľahká manipulácia
Integrované LED svietidlá
Dostatok príslušenstva v balení
Možnosť využiť ako ručný vysávač

Negatíva

Malá nádoba na prach 0,45 l
Priemerná výdrž batérie
Nepraktický držiak na stenu

Typ vysávača: tyčový ● Hlučnosť: 79 dB ● Filter: HEPA ● Objem nádoby: 0,45 litra ● Akumulátor: 21,6 V Li-Ion ● Doba prevádzky: 40 minút ● Hmotnosť: 2,2 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnotenie:
(80.8%)